Kunstplus-film

Film over Yvette, Frans, Kunstplus en Kunstkijk (“Huiskamer van Flakkee”)

Er is een film gemaakt over ons werk, het atelier,

de Kunstplus-vereniging en de Kunstkijk-route.

Het programma “Huiskamer van Flakkee” heeft een mooie productie gemaakt,

die te zien is op de regionale zender van Goeree-Overflakkee (www.rtvslogo.nl), via www.huiskamervanflakkee.nl en youtube!

KUNSTKIJK 2019

KUNSTKIJK 2019

Van 30 mei t/m 2 juni vindt de 11eeditie van KUNSTKIJK plaats.

Op 23 locaties op Goeree-Overflakkee exposeren 64 kunstenaars hun werk.

Ook zijn er diverse optredens: muziek, de Reizende dichters, de reizende stempelmakerij “Art to Take”, kunstfilm in Filmhuis.

De opening is op woensdagavond 29 mei (19.30 u.)  in “De Overkant”   in Ouddorp.

Op Stad aan ’t Haringvliet zijn er 3 locaties waar werk te zien is: Atelier-Galerie Yvette Jansen, Haven 14 en Atlantica.

Vrijdag 31 mei, om 14.00 u. treden “Silly Strings” op in Haven 14.

Zaterdag 1 juni, om 14.00 u. is er een optreden van STJD Unplugged in Atelier-Galerie Yvette Jansen, aan de Molendijk 30b.

En om 15.30 u. treedt Sax’a’holic op in Atlantica, aan de Zeedijk.

Vrijdag 31 mei, om 15.00 u. is er in het atelier van Yvette Jansen een presentatie van couture-bruidsjaponnen van ontwerpster Rosalinde Tengnagel (Rosalinde Weddingdesign) in combinatie met sieraden van Yvette.

Voor informatie en het complete programma: www.kunstkijk.com

 

 

 

 

Reizende Dichters in Atelier-Galerie

6 april waren de Reizende Dichters van Goeree-Overflakkee bij ons op bezoek. Naast de poëzie door de dichters voorgedragen, hebben ook Yvette en Frans iets verteld over de galerie en wat er komt kijken bij het ontwerpen van sieraden. Het was een geslaagde én gezellige middag! 6 juli zijn ze opnieuw bij ons te gast….

Voor meer info: oogo.cultuurpleingo.nl

 

Reizende dichters in Atelier-Galerie Yvette Jansen

persbericht

Door Magda Haan
Poëzie als Zeewind op 6 april
Op 6 april reizen de Reizende Dichters af van Middelharnis waar in januari het Open Podium was in Het Diekhuus naar de galerie van Frans Steginga en Yvette Jansen in Stad aan ’t Haringvliet. De Poëzie zal daar zeker waaien als Zeewind in de prachtige galerie aan de Molendijk.
De Reizende Dichters zullen een middag vol oorstrelende en ontroerende gedichten voordragen begeleid door zelfgekozen muziek op CD. Frans en Yvette hebben De Reizende Dichters met open armen ontvangen toen ze op zoek waren naar nieuwe locaties om poëziemiddagen te verzorgen en inmiddels voelen ze zich daar al helemaal thuis.
Van de leden die voordragen elk twee dichtregels:

Droomde ik
of zag ik je echt
Greta Lugtmeier

Ontdaan van zijn geestelijke kern
loopt mijn vriend onrustig rond
Fred Hoogervorst

Een nieuwe dag
uit de nacht geboren
Mieke van den Tol

De waarheid klopt een ader door het blad.
Helder is de nacht in de ogen van de maan die zich krom lacht.
Ben Wesdijk

Wegen die we samen bewandelen
sporen uit het verleden
Marian Kortekaas

Mensen en mensen in actie:
handige, belemmerende onderdanen
Anne Hanse

Het licht is uit en
daar ligt de krant
Tannie van Eck

Zwevend in leegte
is afstand dichterbij
Frouke Bienefelt

Adres: Molendijk 30B, 3243 Stad aan ’t Haringvliet. Inloop 13.30 uur aanvang 14.00 uur-16.00 uur toegang gratis

Atelier-Galerie Yvette Jansen geopend tijdens Landelijk Atelierweekend

P    E    R    S    B    E    R    I    C    H    T

Meer dan 400 kunstenaars openen hun deuren tijdens het Landelijk Atelierweekend

 

Tijdens de Nationale Kunstweek vindt op 17 en 18 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Meer dan 400 beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van een kunstwerk. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties.

Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Een weekend lang zijn in heel Nederland meer dan 400 ateliers te bezoeken. Dit evenement wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. Enkele deelnemende kunstenaars zijn Ad Arma, Marianne Y. Naerebout, Mieke Robben, Marga Boogaard en Hanneke van Vliet. Daarnaast doen ook verschillende verenigingen mee waaronder Stichting Ateliers 1819 en de Stichting Keramisten Noord-Holland.

Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.

Op Goeree-Overflakkee is het Atelier van Yvette Jansen dit weekend geopend:

Atelier-Galerie Yvette Jansen

Stad aan ’t Haringvliet

Atelier-Galerie Yvette Jansen is de werkplaats en expositieruimte van goud- en zilversmid Yvette Jansen en haar man, beeldend kunstenaar, Frans Steginga.

Naast sieraden van goud en zilver, gecombineerd met verschillende soorten edelsteen, is er beeldend werk (schilderijen, beelden, grafiek) te zien. Geregeld is er een expositie met werk van andere kunstenaars.

Naast een eigen collectie, wordt er ook in opdracht gewerkt.

Kijk om een indruk te krijgen van ons werk op de websites: www.yvettejansen.com en www.franssteginga.nl

Mailadres: info@yvettejansen.com

frans@steginga.nl

 

Locatie Molendijk 30b
3243AM Stad aan ’t Haringvliet
Zuid-Holland
Openingstijden Zaterdag:
10:00 – 17:00
Zondag:
10:00 – 17:00
Website www.yvettejansen.com
Kunstsoorten
  • Beelden / ruimtelijk werk
  • Schilderijen
  • Sierade

Atelier-Galerie Yvette Jansen bij evenement “Duik in Stad….”

Zaterdag 30 juni is Yvette aanwezig bij het evenement “Duik in Stad”. Rond de haven van Stad aan ’t Haringvliet gebeurt er van alles. Centraal staat een waterspektakel, maar ook is er een braderie, zijn er foodtrucks en optredens. Yvette staat op de braderie met een kraam. Bezoekers kunnen daar sieraden laten polijsten. Yvette kan ook informeren over reparatie en uiteraard is er ook werk te koop. Vanaf 10.00 u. tot 17.00 u. ’s Avonds feest rond de haven! Belooft een gezellige dag te worden.Tot dan!!

Zie voor meer informatie het Stadsweb van Stad aan ’t Haringvliet: www.stadaantharingvliet.nl

 

KunstKijk 2018

Van 10 mei t/m 13 mei is de 10KunstKijk. Dé kunstroute op het eiland Goeree-Overflakkee!

Atelier-Galerie Yvette Jansen is een van de locaties. Naast werk van Yvette (sieraden) en Frans Steginga (beelden) is er werk geëxposeerd van Ingrid Beemsterboer (glasobjecten), Marita ter Hark (schilderijen) en Anja Boonacker (schilderijen, aquarel)

In totaal zijn er 34 locaties waar kunst te bewonderen zal zijn. In ateliers, galeries, boerderijen en andere bijzondere plekken.

Op Stad aan ’t Haringvliet zelfs 5 locaties !

 

Behalve beeldende kunst zijn er ook muziekoptredens. Op Stad kun je (gratis) naar een optreden van FOggy MOOn:

Popsongs in een jazzy jasje, tranen trekkende liefdes meezingers worden al snel opgebeurd door swingende beats van zelf gecomponeerde nummers…..

Locatie: Jachthaven Atlantica, vrijdag 11 mei, 15.00 u.

 

Jos van Oost treedt op in Atelier-Galerie Yvette Jansen.

Jos heeft vele reizen gemaakt; tijdens die reizen trad hij vaak op. O.a. in theaters, waar grote voorbeelden zoals Joni Mitchell, Tom Waits ook hadden gespeeld!

Locatie: Molendijk 30b, zondag 13 mei, 14.00 u.

Iedereen is van harte uitgenodigd !!!

Kijk voor meer informatie even op www.kunstkijk.com

 

 

 

7 april opening; groot succes!

Zaterdag 4 april was de opening van ons nieuwe Atelier-Galerie. Uiteraard een spannend moment. Allereerst was het weer fantastisch, volop zon, geweldige sfeer.

En met de grote opkomst waren we natuurlijk helemaal blij. Zo’n 100 belangstellenden zijn geweest.  Familie, vrienden, Stadtenaren, bezoekers uit de omgeving en ook van buiten het eiland.

Frans heeft een openingsspeech gehouden, waarin nog eens het unieke van het eiland werd genoemd. De voor zo’n kleine kern actieve groep bewoners. Onze eerste kennismaking was de musical Mel…….een zeer geslaagd evenement.

En zo kijken ook wij terug op een geslaagd evenement!

De middag werd muzikaal opgeluisterd door een prima band: BonQ.  En de cateraar, onze zoon Oscar had wat de drankjes en hapjes betreft, het ook prima geregeld.  Daarnaast voldoende hulp van familie en vrienden

Men ziet het nieuwe atelier als een aanwinst voor Stad. We hopen ook in de toekomst vaker een leuke opening/expositie te organiseren. Wie weet wat er allemaal nog mogelijk is.  We staan overigens open voor suggesties……….

Het eerstvolgende wat op het programma staat is de KunstKijk. Dan zijn we, net als vorig jaar, weer locatie. Naast ons eigen werk, is er dan kunst van 4 andere kunstenaars te bewonderen.

We staan verder op de Stadse Dag met een kraam. Kun je terecht voor advies en kleine klusjes v.w.b. sieraden (polijsten e.d.). Info volgt later.

Wat de actuele expositie betreft, met o.a. werk van KunstPlus (Joep Luikckx, Foke Stribos, Mirian Zimmerman, Renate van Opdorp, Ineke Snoek, Marja Bergwerff, Theo Mastenbroek, Jaap Reedijk, Ivo Teuwen, Dorien Weltevreede, Frans Steginga en Yvette Jansen) zijn we tot 5 mei  van donderdag t/m zondag ’s middags open.

Kijk op de site (www.yvettejansen.com) voor de exacte tijden.

Je kunt ook op andere tijden langs komen, als Yvette aan het werk is in het atelier.

Kijk dan even of het stoepbord aan de dijk staat.

En natuurlijk kun je bellen/mailen…….

7 april: opening Atelier-Galerie Yvette Jansen

7 april 2018, om 16.00 u. is de opening van het nieuwe atelier, de galerie. Iets wat Yvette en Frans al langer van plan waren en nu gerealiseerd is. Een prachtig gebouw, prima werkplaats en mogelijkheid te exposeren. Een aanwinst, ook voor het dorp.

Natuurlijk hoort hierbij een officiële opening. Daarbij hoort uiteraard een drankje, hapje om dit belangrijke moment te vieren.

Er is de band BonQ, die het geheel muzikaal omlijst.

In Stad aan ’t Haringvliet is geflyerd, via de social media (zoals het Stadsweb, de website van Stad aan ’t Haringvliet, Facebook, div. websites) is er flink wat aan publiciteit gedaan.  En ook in de krant staat een stuk over het atelier.

Behalve sieraden door Yvette ontworpen, is er werk te zien van het kunstenaarsplatform KunstPlus.

Zo zijn er schilderijen, grafiek, beelden, fotografie, keramiek, pastels te bewonderen.

Van Joep Luickx, Foke Stribos, Mirian Zimmerman, Jaap Reedijk, Theo Mastenbroek, Marja Bergwerff, Ineke Snoek, Renate van Opdorp, Ivo Teuwen, Dorien Weltevrede, Frans Steginga.

Emile Steginga installeert tijdens de opening een video/lichtproject in het atelier.

De expositie is t/m 5 mei. Zie voor verdere gegevens de flyer. Uiteraard kun je ook afspreken om het atelier, de galerie te bezoeken. Yvette is er aan het werk, dus aanwezig.

Opzet is ook om in de toekomst geregeld een expositie, gecombineerd met een opening te organiseren…..

Het volgende project is de KunstKijk, de Kunstroute op het eiland Goeree-Overflakkee.

Daarover volgt later nieuws!

We hopen je te ontmoeten in ons atelier!

Flyer2018_DEF

Expositie april 2018